Waterstof: wat zijn de ambities van Noord-Holland Noord?

woensdag 10 maart 2021, 14:00 uur

Nadat we jullie vorige week de ins en outs hebben verteld over waterstof, nemen we jullie vandaag mee in de waterstofambities van Noord-Holland Noord. Want die zijn er zeker!

We gaan het onder andere hebben over de Regio Deal, een samenwerkingsverband tussen Rijk en de Noordkop die wordt gezien als een stimulans voor de waterstofeconomie. Daarnaast zijn de ambities van NHN om de Europese Hydrogen Valley status te bewerkstelligen. Wat is hiervoor nodig en waarom juist in Noord-Holland Noord? Frank Brandsen (Business Developer bij New Energy Coalition) komt meer over deze waterstofstrategie vertellen.

Frank is niet de enige expert aan tafel. Jan Willem Langeraar vertelt meer over de waterstofmolen, Marcel Keezer over de ontwikkelingen van vloeibare waterstof en Kees Turnhout over het project Zephyros groene waterstof.

Zoals we al eerder aangaven, de ambities zijn er zeker! Kijk, luister én praat live mee op woensdag 17 maart om 14:00 uur.

Deze livestream wordt mede mogelijk gemaakt door Ontwikkelingsbedrijf NHN en New Energy Coalition.

Deze stream later verder kijken?

Blijf tevens op de hoogte van nieuwe NHNEXT streams. 

Deel deze pagina

LinkedIn
Facebook
Twitter
Thijs-2

THIJS PENNINK

DIRECTEUR ONTWIKKELINGSBEDRIJF NHN
Ontwikkelingsbedrijf NHN werkt aan een economisch sterk Noord-Holland Noord. NHN is een uitvoeringsorganisatie van gemeenten in Noord-Holland Noord en Provincie Noord-Holland.
Frank Brandsen

FRANK BRANDSEN

BUSINESS DEVELOPER BIJ NEW ENERGY COALITION
Frank Brandsen is Business Developer bij New Energy Coalition. Voor een succesvolle energietransitie zijn nieuwe, schone energiebronnen en -systemen nodig. New Energy Coaltion wil hieraan bijdragen en werkt hard aan de ontwikkeling van waardenketens van groen gas en waterstof als ‘dragers’ van de energietransitie. Als programmamanager waterstof werkt Frank dagelijks met vele partijen aan nieuwe initiatieven op het gebied van blauwe en groene waterstof in Noord-Holland Noord en is actief betrokken bij de ontwikkelingen van het groen gas cluster in Alkmaar.
Jan Willem Langeraar

JAN WILLEM LANGERAAR

DIRECTOR BUSINESS DEVELOPMENT BIJ HYGRO
Jan Willem Langeraar is Directeur Business Development bij Hygro. HYGRO ontwikkeld, realiseert en exploiteert waterstofmolens en distribueert waterstof. Op het test-terrein EWEF langs de Schervenweg komt de eerste waterstofmolen. Een waterstofmolen produceert per jaar een hoeveelheid waterstof gelijk aan een equivalent van 1,25 miljoen liter diesel. De waterstof zal via een pijpleiding beschikbaar komen bij Avia Marees te Wieringerwerf. Vandaar uit zal de waterstof ook verder gedistribueerd worden naar andere tankstations zoals bijvoorbeeld het NXT tankstation in de Boekelermeer/Alkmaar. Komende tijd zullen op basis van vraag nieuwe tanklocaties onderzocht worden.
Marcel Keezer

MARCEL KEEZER

TECHNICAL DIRECTOR BIJ CRYOWORLD
Marcel Keezer is mede-oprichter en Technical Director bij Cryoworld. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwikkelen en bouwen van processystemen voor extreem koude vloeistoffen, waaronder vloeibaar waterstof. Cryoworld is zeer ervaren in complexe en veeleisende uitdagingen voor wetenschap, ruimtevaart, high-tech industrie en oplossingen voor hernieuwbare energie. Marcel is expert op het gebied van vloeibaar waterstof oplossingen en is jarenlang adviseur geweest op het gebied van waterstof veiligheid in de Hysafe commissie van de EU.
Kees Turnhout

KEES TURNHOUT

HOOFD AFDELING INFRASTRUCTUUR & RUIMTE BIJ PORT OF DEN HELDER
Kees Turnhout heeft veelzijdige operationele en bestuurlijke ervaring in de maritieme sector. Op dit moment maakt hij als plaatsvervangend directeur deel uit van het management team van Port of Den Helder. In zijn functie is hij verantwoordelijk voor de haveninfrastructuur, van het beheer en onderhoud tot en met de ontwikkeling. De energietransitie en verduurzaming van de haven zijn belangrijke drivers voor de havenontwikkeling. De ontwikkeling van waterstofinfrastructuur speelt daarbij een rol van betekenis. Hij is betrokken bij meerdere initiatieven en consortia, die bijdragen aan het toekomstige waterstof energiesysteem en emissievrije mobiliteit in de haven.

Gerelateerde livestreams

Energietransitie  Ondernemen & innoveren

Van diesel naar waterstof: duurzaam transport met waterstofvrachtwagens

18 dec 2023
Energietransitie  Ondernemen & innoveren  Regionale ontwikkelingen

NHNEXT tijdens Sail Den Helder

30 jun 2023
Toerisme & recreatie  Energietransitie

Duurzaam ondernemen en energiekosten reduceren in de recreatiesector

08 jun 2022
Energietransitie

Bedrijventerreinen: cruciaal in de energietransitie

14 mrt 2022
Energietransitie

Energietransitie: innoveren en leren gaan hand in hand

06 jul 2021
Energietransitie  Ondernemen & innoveren  Regionale ontwikkelingen

Talkshow NV NHN | Willem Schuurman

24 aug 2020

Niets missen?

De programmering van NHNEXT wordt continu aangevuld met nieuwe livestreams over uiteenlopende onderwerpen. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang één keer per twee weken de programmering per mail.