inspireert. live.

Personeelstekort in de zaadsector:

hoe keren we het tij?

Woensdag 22 september, 14.00 uur

Op 6 september kopt het NHD: “Zaadsector worstelt met recordaantal open banen. Groot tekort aan personeel vanaf mbo-niveau.”

De zaadsector, die zo sterk vertegenwoordigd is in Noord-Holland Noord, worstelt met een groot tekort aan mbo-personeel. Te weinig studenten zouden kiezen voor de studierichting labanalist of plantenteelt, terwijl de vraag naar deze mensen juist groeit.

Is het werk niet interessant? Kampt de sector met een imagoprobleem? Met Carolien Wagenaar (programmamanager Seed Valley), Kees Mosch (HR manager bij Bejo Zaden) en Jurgen Holtz (Directeur Clusius College Hoorn), gaan we onder leiding van Thijs Pennink het gesprek aan over de problematiek, maar bovenal over de oplossingen. Welke initiatieven lopen al en welke kansrijke projecten ziet de sector nog meer om het tij te keren?

deel deze pagina:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Add to Calendar

Heb je vragen?

Stel ze hieronder:

Carolien-Wagenaar

Carolien Wagenaar

Programmamanager Seed Valley

Carolien Wagenaar is programmamanager van Seed Valley. Ze is de drijvende kracht achter verschillende arbeidsmarktcampagnes en diverse projecten met scholieren en studenten.

Kees Mosch foto 2021

Kees Mosch

HR & General Affairs Manager bij Bejo Zaden

Kees Mosch is HR & General Affairs Manager bij Bejo Zaden en daarnaast ook secretaris bij stichting Seed Valley.

Portret Jurgen

Jurgen Holtz

Directeur bij Clusius College Hoorn

Jurgen Holtz is sinds ruim twee jaar Directeur bij het Clusius College in Hoorn. Daarnaast is hij ook bestuurslid van de commissie Onderwijs, Scholing en Arbeidsmarkt (OSA) bij Fedecom.

Thijs-2

Thijs Pennink

Directeur Ontwikkelingsbedrijf NHN

Ontwikkelingsbedrijf NHN werkt aan een economisch sterk Noord-Holland Noord. NHN is een uitvoeringsorganisatie van gemeenten in Noord-Holland Noord en Provincie Noord-Holland.

niets missen?

De komende tijd zullen we de programmering aanvullen met dagelijkse livestreams over uiteenlopende onderwerpen. Wil je wekelijks de programmering per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

over nhnext

Ondernemingen hebben nu – en voorlopig – te maken met een nieuwe realiteit waarbinnen zij moeten opereren. De continuïteit van een bedrijf, vereniging of stichting hangt meer dan ooit af van het adaptief vermogen van de organisatie. De toegang tot relevante, actuele en inspirerende informatie is daarbij cruciaal. Vanuit die gedachte is het regionaal inspiratieplatform NHNEXT ontstaan. NHNEXT is een initiatief van Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord in samenwerking met regionale kennispartners. Wil je aansluiten als partner en ondernemers inspireren met jouw kennis of succesverhaal? Stuur dan een mail naar mail@nhnext.nl.

X