inspireert. live.

WEEK VAN DE CIRCULAIRE ECONOMIE

Circulair boert goed!

dinsdag 2 februarI, 12.00 uur

Op de tweede dag van de Week van de Circulaire Economie gaan we het hebben over het thema Agri & Food. Aan tafel schuiven vandaag inspirerende veehouders en akkerbouwers aan. Lars Kregel en Sjoerd van der Helm zijn allebei veehouders op hun klimaatneutrale boerderij ’t Koehotel in Zuidschermer. Ze houden zich bezig met vruchtbare kringloop en leggen de focus op duurzaamheid.

Daarnaast schuiven ook akkerbouwers Johan Barendregt en Ted Vaalburg aan. Ook het bedrijf van Ted is gevestigd in Zuidschermer en is gespecialiseerd in het telen, wassen en verpakken van knolselderij. Hij heeft ook zijn eigen knolselderijburger gemaakt; de Ovaalburger.

De veehouders en akkerbouwers hebben allen al de eerste circulaire stappen gezet. Hoe hebben zij dat gedaan en wat zijn zij nog van plan in de toekomst? Ze gaan hierover in gesprek onder leiding van gespreksleider Franck Kuiper, strategisch beleidsadviseur Circulaire Economie bij de Provincie Noord-Holland.

Ben je na het kijken van deze livestream ook geïnspireerd door deze enthousiaste sprekers? We horen graag de mening van onze kijkers voor een artikel over circulaire economie. Wil je meedoen door enkele vragen te beantwoorden? Mail dan je naam en e-mailadres naar lbak@nhn.nl.

Heb je vragen?

Stel ze hieronder:

Franck Kuiper

Franck Kuiper

(Strategisch beleidsadviseur Circulaire Economie, Provincie Noord-Holland)

Circulaire economie is in 2016 als beleidsthema opgepakt door de provincie Noord-Holland. De afgelopen drie jaar heeft Frank met collega’s uit de hele organisatie en bij gemeenten, provincies, Rijk en in Europa invulling gegeven aan dat thema. De vraag daarbij was en is: hoe helpen we ondernemers op weg naar een andere economie, met kennis, financiële en organisatorische ondersteuning, samenwerking en passende regelgeving. Monitoring, regelgeving, kennisontwikkeling en verbinden van partijen heeft vooral mijn aandacht gehad. Circulaire economie is de enige economie met toekomst, en alleen samen kunnen wij volgende generaties een mooie toekomst geven.

Lars Kregel

Lars Kregel

Veehouder

Lars Kregel is veehouder en samen met zijn zwager Sjoerd van der Helm en allebei hun ouders delen zij drie locaties in Zuidschermer en Markenbinnen, voor verschillende leeftijdsgroepen dieren. Hun bedrijf HK Holsteins is volledig energieneutraal.

Sjoerd van der Helm

Sjoerd van der Helm

Veehouder

Sjoerd van der Helm is veehouder en samen met zijn zwager Lars Kregel en allebei hun ouders delen zij drie locaties in Zuidschermer en Markenbinnen, voor verschillende leeftijdsgroepen dieren. Hun bedrijf HK Holsteins is volledig energieneutraal.

Johan Barendregt

Johan Barendregt

Akkerbouwer

Johan Barendregt heeft een akkerbouwbedrijf in Schermerhorn en is deelnemer van de vruchtbare kringloop.

Ted Vaalburg

Ted Vaalburg

Akkerbouwer

Ted Vaalburg heeft een akkerbouwbedrijf gevestigd in Zuidschermer dat is gespecialiseerd in het telen, wassen en verpakken van knolselderij. Hij heeft ook zijn eigen knolselderijburger gemaakt; de Ovaalburger.

niets missen?

De komende tijd zullen we de programmering aanvullen met dagelijkse livestreams over uiteenlopende onderwerpen. Wil je wekelijks de programmering per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

over nhnext

Ondernemingen hebben nu – en voorlopig – te maken met een nieuwe realiteit waarbinnen zij moeten opereren. De continuïteit van een bedrijf, vereniging of stichting hangt meer dan ooit af van het adaptief vermogen van de organisatie. De toegang tot relevante, actuele en inspirerende informatie is daarbij cruciaal. Vanuit die gedachte is het regionaal inspiratieplatform NHNEXT ontstaan. NHNEXT is een initiatief van Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord in samenwerking met regionale kennispartners. Wil je aansluiten als partner en ondernemers inspireren met jouw kennis of succesverhaal? Stuur dan een mail naar mail@nhnext.nl.

X