Circulair boert goed!

dinsdag 2 februari 2021, 12:00 uur

Op de tweede dag van de Week van de Circulaire Economie gaan we het hebben over het thema Agri & Food. Aan tafel schuiven vandaag inspirerende veehouders en akkerbouwers aan. Lars Kregel en Sjoerd van der Helm zijn allebei veehouders op hun klimaatneutrale boerderij ’t Koehotel in Zuidschermer. Ze houden zich bezig met vruchtbare kringloop en leggen de focus op duurzaamheid.

Daarnaast schuiven ook akkerbouwers Johan Barendregt en Ted Vaalburg aan. Ook het bedrijf van Ted is gevestigd in Zuidschermer en is gespecialiseerd in het telen, wassen en verpakken van knolselderij. Hij heeft ook zijn eigen knolselderijburger gemaakt; de Ovaalburger.

De veehouders en akkerbouwers hebben allen al de eerste circulaire stappen gezet. Hoe hebben zij dat gedaan en wat zijn zij nog van plan in de toekomst? Ze gaan hierover in gesprek onder leiding van gespreksleider Franck Kuiper, strategisch beleidsadviseur Circulaire Economie bij de Provincie Noord-Holland.

Deze stream later verder kijken?

Blijf tevens op de hoogte van nieuwe NHNEXT streams. 

Deel deze pagina

LinkedIn
Facebook
Twitter
Franck Kuiper

FRANCK KUIPER

(STRATEGISCH BELEIDSADVISEUR CIRCULAIRE ECONOMIE, PROVINCIE NOORD-HOLLAND)
Circulaire economie is in 2016 als beleidsthema opgepakt door de provincie Noord-Holland. De afgelopen drie jaar heeft Frank met collega’s uit de hele organisatie en bij gemeenten, provincies, Rijk en in Europa invulling gegeven aan dat thema. De vraag daarbij was en is: hoe helpen we ondernemers op weg naar een andere economie, met kennis, financiële en organisatorische ondersteuning, samenwerking en passende regelgeving. Monitoring, regelgeving, kennisontwikkeling en verbinden van partijen heeft vooral mijn aandacht gehad. Circulaire economie is de enige economie met toekomst, en alleen samen kunnen wij volgende generaties een mooie toekomst geven.
Lars Kregel

LARS KREGEL

VEEHOUDER
Lars Kregel is veehouder en samen met zijn zwager Sjoerd van der Helm en allebei hun ouders delen zij drie locaties in Zuidschermer en Markenbinnen, voor verschillende leeftijdsgroepen dieren. Hun bedrijf HK Holsteins is volledig energieneutraal.
Sjoerd van der Helm

SJOERD VAN DER HELM

VEEHOUDER
Sjoerd van der Helm is veehouder en samen met zijn zwager Lars Kregel en allebei hun ouders delen zij drie locaties in Zuidschermer en Markenbinnen, voor verschillende leeftijdsgroepen dieren. Hun bedrijf HK Holsteins is volledig energieneutraal.
Johan Barendregt

JOHAN BARENDREGT

AKKERBOUWER
Johan Barendregt heeft een akkerbouwbedrijf in Schermerhorn en is deelnemer van de vruchtbare kringloop.
Ted Vaalburg

TED VAALBURG

AKKERBOUWER
Ted Vaalburg heeft een akkerbouwbedrijf gevestigd in Zuidschermer dat is gespecialiseerd in het telen, wassen en verpakken van knolselderij. Hij heeft ook zijn eigen knolselderijburger gemaakt; de Ovaalburger.

Gerelateerde livestreams

Energietransitie  Ondernemen & innoveren

Van diesel naar waterstof: duurzaam transport met waterstofvrachtwagens

18 dec 2023
Energietransitie  Ondernemen & innoveren  Regionale ontwikkelingen

NHNEXT tijdens Sail Den Helder

30 jun 2023
Circulaire economie

Verschilmakers aan tafel

08 feb 2023
Circulaire economie  Investeren & financieren

Toekomstbestendige bedrijven investeren in circulair

08 feb 2023
Circulaire economie  Ondernemen & innoveren

Circulaire Mythbusters

08 feb 2023
Circulaire economie

Houtbouw, de heilige graal?

28 sep 2022

Niets missen?

De programmering van NHNEXT wordt continu aangevuld met nieuwe livestreams over uiteenlopende onderwerpen. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang één keer per twee weken de programmering per mail.