Agrarisch: Gezonde bodem als verdienmodel

maandag 7 februari 2022, 12:00 uur

In 2030 moet Nederland naar 50% circulair. Voor de agrarisch sector betekent dat de weg naar Kringlooplandbouw. Hoe combineer je een gezonde bodem met kringloop en met een gezond verdienmodel

Tijdens deze livestream geeft gespreksleider Waronne Sint (Ontwikkelingsbedrijf NHN) het woord aan Irene Kramer (Eigenaar van LMB W.N. Kramer), Mark Berger (Bij de Oorsprong), Grietsje Hoekstra (Manager sustainability CONO kaasmakers) en Cock Hulsebosch (bollenteler en bestuurslid Natural Living and Growth Holland). Samen gaan zij in gesprek over het belang van een gezonde bodem en hoe regionale ondernemers samenwerken aan die gezonde bodem. Denk aan het zelf gebruiken van natuurlijke reststoffen, gebruik maken van organische mest voor de biodiversiteit en de waarde van Bokashi.

Deze stream later verder kijken?

Blijf tevens op de hoogte van nieuwe NHNEXT streams. 

Deel deze pagina

LinkedIn
Facebook
Twitter

Toevoegen aan kalender

Waronne Sint

WARONNE SINT

TEAMLEIDER MARKETING & PUBLIC AFFAIRS BIJ ONTWIKKELINGSBEDRIJF NHN
Waronne is Teamleider Marketing & Public Affairs bij Ontwikkelingsbedrijf NHN, waar zo o.a. verantwoordelijk is voor NHNEXT. Ontwikkelingsbedrijf NHN is het vaste aanspreekpunt voor ondernemers voor alle zaken die met ontwikkeling van de regio te maken hebben, of het nou gaat om innoveren, vestigen of investeren.
Mark Berger

MARK BERGER

BIJ DE OORSPRONG
Opgegroeid op een melkveebedrijf werkt Mark samen met Bij de Oorsprong aan een concept om de hele kringloop van een agrarisch bedrijf op een toekomstbestendige en duurzame manier te ondersteunen. Het concept richt zich op Regeneratieve Landbouw om optimale voeding voor het bodemleven te creëren, dit bodemleven verwerkt dit vervolgens weer tot humus. Verspreid over Nederland adviseren en begeleiden ze agrariërs met de overstap naar Regeneratieve Landbouw.

IRENE KRAMER

EIGENAAR VAN LMB W.N. KRAMER BV
W.N. Kramer houdt zich bezig met de verkoop, reparatie en import van diverse landbouwmachines. Zij zijn veelal opzoek naar passende machines die bij kunnen dragen aan het verbeteren van de bodemkwaliteit en het gewas. Daarnaast coördineert Irene het project vitaliteit voor land en plant waar veehouders en bollentelers samenwerken om de bodem en plant te verbeteren door gebruik te maken van natuurlijke middelen.
Cock Hulsebosch

COCK HULSEBOSCH

BOLLENTELER EN BESTUURSLID NLG
In 1987 hebben Cock en Frank Hulsebosch het bloembollenbedrijf van de familie overgenomen en zetten zij zich in voor duurzame teelt. Naast zijn werkzaamheden in het bollenbedrijf is Cock ook bestuurslid van NLG Holland, wat staat voor Natural Living and Growth Holland. Een coöperatie van dertien duurzame en biologische bloembollentelers die zich inzetten voor duurzaamheid in de sector.
Grietsje Hoekstra

GRIETSJE HOEKSTRA

MANAGER SUSTAINABILITY BIJ CONO KAASMAKERS
Koeien en gras zijn belangrijk voor gezonde Noord-Hollandse bodems en voor circulair ondernemen. Koeien die veel gras eten geven gezondere melk, die CONO Kaasmakers vervolgens gebruikt voor o.a. Beemster kaas. Voer van eigen bodem is een belangrijke sleutel voor het klimaat. Begrazing van grasland zorgt voor koolstofvastlegging in de bodem en er is minder voer nodig van veraf. Samenwerking tussen melkveehouderijen en akkerbouw biedt vele kansen voor circulair ondernemen.

Gerelateerde livestreams

Circulaire economie

Verschilmakers aan tafel

08 feb 2023
Circulaire economie  Investeren & financieren

Toekomstbestendige bedrijven investeren in circulair

08 feb 2023
Circulaire economie  Ondernemen & innoveren

Circulaire Mythbusters

08 feb 2023
Circulaire economie

Houtbouw, de heilige graal?

28 sep 2022
Circulaire economie  Ondernemen & innoveren

Toekomstbestendige Woningbouw

06 sep 2022
Agri & Food  Ondernemen & innoveren

Hoe levert investeren in erfkwaliteit rendement op?

20 apr 2022

Niets missen?

De programmering van NHNEXT wordt continu aangevuld met nieuwe livestreams over uiteenlopende onderwerpen. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang één keer per twee weken de programmering per mail.