In Heerhugowaard verrijzen in een parkachtige omgeving vijf markante appartementengebouwen die variëren in hoogte en waarin een breed scala aan woningtypen zijn ondergebracht. Dat belooft al veel. Maar wat dit project echt bijzonder maakt: het is bijna volledig gebouwd van hout. Hout is niet alleen ‘goud van oud’, het is in de kern een super duurzaam bouwmateriaal met een dubbel klimaatpositief effect. Het slaat CO² op en voorkomt de CO²-uitstoot die gepaard gaat met de productie van beton. Hout is makkelijk te verwerken, licht (voordelig voor het transport) en heeft een hoge isolatiewaarde van zichzelf. Kortom, in deze tijd wordt houtbouw herontdekt, maar nu als milieuvriendelijk, biobased alternatief.
Circulair Westfriesland duikt met bouwprofessionals de grootschalige, duurzame houtbouw in. Na een bezoek aan de testlocatie van Europa’s grootste houtbouwproject ‘Woodstone’, kun je live meekijken met de NHNEXT stream ‘Houtbouw, de heilige graal?’. Onder leiding van Franck Kuiper (Strategisch beleidsadviseur circulaire economie provincie Noord-Holland) gaan Niek Schaap (Projectleider bij De Nijs Bouw), Ferry van Wilgenburg (Directeur bij Kesselaar & Zn), Roel Tijssens (Circulaire Bouwexpert bij provincie Noord-Holland) en Pablo van der Lugt (Biobased building expert TU Delft en MOSO Bamboo) met elkaar in gesprek. Wat zijn de mogelijkheden en limieten van houtbouw? Wat is de rol van secundair hout? Is houtbouw dé toekomst of zijn andere biobased materialen beter geschikt?
Kijk live mee op 28 september! Het is ook mogelijk om fysiek aanwezig te zijn bij deze stream, alle informatie en mogelijkheid tot aanmelden voor deze middag vind je hier.
Deze stream wordt georganiseerd door regio Westfriesland met dank aan provincie Noord-Holland, Kesselaar & zn, De Nijs en gemeente Heerhugowaard.