inspireert. live.

Circulair westfriesland

Houtbouw, de heilige graal?

Woensdag 28 september

In Heerhugowaard verrijzen in een parkachtige omgeving vijf markante appartementengebouwen die variëren in hoogte en waarin een breed scala aan woningtypen zijn ondergebracht. Dat belooft al veel. Maar wat dit project echt bijzonder maakt: het is bijna volledig gebouwd van hout. Hout is niet alleen ‘goud van oud’, het is in de kern een super duurzaam bouwmateriaal met een dubbel klimaatpositief effect. Het slaat CO² op en voorkomt de CO²-uitstoot die gepaard gaat met de productie van beton. Hout is makkelijk te verwerken, licht (voordelig voor het transport) en heeft een hoge isolatiewaarde van zichzelf. Kortom, in deze tijd wordt houtbouw herontdekt, maar nu als milieuvriendelijk, biobased alternatief.

Circulair Westfriesland duikt met bouwprofessionals de grootschalige, duurzame houtbouw in. Na een bezoek aan de testlocatie van Europa’s grootste houtbouwproject ‘Woodstone’, kun je live meekijken met de NHNEXT stream ‘Houtbouw, de heilige graal?’. Onder leiding van Franck Kuiper (Strategisch beleidsadviseur circulaire economie provincie Noord-Holland) gaan Niek Schaap (Projectleider bij De Nijs Bouw), Ferry van Wilgenburg (Directeur bij Kesselaar & Zn), Roel Tijssens (Circulaire Bouwexpert bij provincie Noord-Holland) en Pablo van der Lugt (Biobased building expert TU Delft en MOSO Bamboo) met elkaar in gesprek. Wat zijn de mogelijkheden en limieten van houtbouw? Wat is de rol van secundair hout? Is houtbouw dé toekomst of zijn andere biobased materialen beter geschikt?

Kijk live mee op 28 september! Het is ook mogelijk om fysiek aanwezig te zijn bij deze stream, alle informatie en mogelijkheid tot aanmelden voor deze middag vind je hier.

Deze stream wordt georganiseerd door regio Westfriesland met dank aan provincie Noord-Holland, Kesselaar & zn, De Nijs en gemeente Heerhugowaard.

deel deze pagina:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Heb je vragen?

Stel ze hieronder:

Franck Kuiper

FRANCK KUIPER

(STRATEGISCH BELEIDSADVISEUR CIRCULAIRE ECONOMIE, PROVINCIE NOORD-HOLLAND)

Binnen de provincie Noord-Holland heeft Franck de afgelopen jaren invulling gegeven aan het thema circulaire economie. De vraag daarbij was en is: hoe helpen we ondernemers op weg naar een andere economie, met kennis, financiële en organisatorische ondersteuning, samenwerking en passende regelgeving. Monitoring, regelgeving, kennisontwikkeling en verbinden van partijen heeft vooral zijn aandacht gehad.

ferry-van-wilgenburg

Ferry van Wilgenburg

Directeur bij Kesselaar & Zn

Houdt zich bezig met de vraag hoe we grondstoffen beschikbaar houden in de regio. Hoe gaan we daarin om met secundair hout?

foto Roel Tijssens

Roel Tijssens

Circulaire Bouwexpert bij provincie Noord-Holland

Hoe wordt er vanuit de provincie gekeken naar ontwikkelingen in houtbouw? Wat zien zij als belangrijkste doorbraken?

cropped-favicon.jpg

Niek Schaap

Projectleider bij De Nijs Bouw

Waarom zet de Nijs grootschalig in op houtbouw?

pablo-van-der-lugt---speakers-academy-walter-kallenbach

Pablo van der Lugt

Biobased building expert TU Delft en MOSO Bamboo

Afbeelding door ©Walter Kallenbach

Haag&Hof portret 27 Peter KRanenborg Bolton

Peter Kranenborg

Teamleider Bolton Ontwikkeling

Peter is aanjager van duurzaamheid en zet zich in voor de implementatie van circulariteit binnen Bolton. Heeft daar o.a. de Groene Menukaart ontwikkeld, die overzichtelijk laat zien welke opties er zijn om een woning milieuvriendelijker te maken, wat het kost en wat de milieu-impact is. Bolton richt zich nu en in de toekomst voortdurend op innovaties en verbeteringen. De wereld van de bouw verandert continu en nieuwe ontwikkelingen zijn aan de orde van de dag. Bolton volgt alle vernieuwingen nauwkeurig met een scherp oog voor duurzaamheid. 

niets missen?

De komende tijd zullen we de programmering aanvullen met dagelijkse livestreams over uiteenlopende onderwerpen. Wil je wekelijks de programmering per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

over nhnext

Ondernemingen hebben nu – en voorlopig – te maken met een nieuwe realiteit waarbinnen zij moeten opereren. De continuïteit van een bedrijf, vereniging of stichting hangt meer dan ooit af van het adaptief vermogen van de organisatie. De toegang tot relevante, actuele en inspirerende informatie is daarbij cruciaal. Vanuit die gedachte is het regionaal inspiratieplatform NHNEXT ontstaan. NHNEXT is een initiatief van Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord in samenwerking met regionale kennispartners. Wil je aansluiten als partner en ondernemers inspireren met jouw kennis of succesverhaal? Stuur dan een mail naar mail@nhnext.nl.

X