inspireert. live.

Week van de circulaire economie

Circulair ondernemen als verdienmodel, deze ondernemers doen het!

Van maandag 7 tot en met zaterdag 12 februari 2022 was het de Nationale Week van de Circulaire Economie.
Het doel van deze week? Laten zien hoe circulair ondernemen werkt. Een podium geven aan innovatieve ondernemers en voorlopers en handvatten reiken aan starters om zelf aan de slag te gaan.

Ook in Noord-Holland Noord wordt volop ingezet op circulair ondernemen. Gemeente Alkmaar, de BUCH gemeenten, gemeente Hollands Kroon en Circulair Westfriesland organiseerden ook dit jaar een serie informerende en inspirerende livestreams over circulair ondernemen. Op maandag 7 februari stonden er vier livestreams op het programma waar lokale en bekende ondernemers hun verhaal delen en het gesprek met elkaar aangingen over circulair ondernemen. Welke stappen hebben zij gezet en hoe maken ze die rendabel? Zie de kansen en ontwikkelingen en ontdek hoe jij de investering terugverdient en welke ondersteuning er mogelijk is. Elke livestream zoomen we in op een specifieke sector. Een unieke kans voor een “kijkje in de keuken” bij mede-ondernemers. Kijk de livestreams nu terug.

PortretHillebrand-360x240

Biogrondstoffen: Gras, het nieuwe goud

Maandag 7 februari 10:00 uur

Nederland moet in 2030 naar 50% circulair gebruik van grondstoffen. Dat vraagt om nieuwe toepassingen van bestaande grondstoffen en restmaterialen. Hoe zetten we in op grondstoffen die we voor handen hebben, zoals het gras onder onze voeten. In deze stream gaat Waronne Sint (Ontwikkelingsbedrijf NHN) in gesprek met Bert van Vuuren (Natural Plastics International), Hillebrand Breuker (Provincie Noord-Holland en Grass2Grit), Jan van Bodegom (Bodegom & Zn) en Frank Berbee (Bloemenstorm). 

Mark Berger

Agrarisch: Gezonde bodem als verdienmodel

Maandag 7 februari 12:00 uur

Tijdens deze livestream geeft gespreksleider Franck Kuiper (Provincie Noord-Holland) het woord aan Irene Kramer (LMB W.N. Kramer), Mark Berger (Bij de Oorsprong), Grietsje Hoekstra (CONO kaasmakers) en Cock Hulsebosch (bollenteler en bestuurslid NLG). Een gesprek over het belang van een gezonde bodem en hoe regionale ondernemers werken aan die gezonde bodem. Denk aan het zelf gebruiken van natuurlijke reststoffen, gebruik maken van organische mest voor de biodiversiteit en de waarde van Bokashi.

Jan Hoekema

Bouw: Bouwstenen bij schaarste

Maandag 7 februari 14:00 uur

Hoe stel je bouwmaterialen uit gebouwen veilig voor toekomstig gebruik? Niet meer slopen, maar demonteren. Wat vraagt dat van bouwers en slopers. Hoe integreer je deze vragen in opdrachtgever en opdrachtgeverschap? Jan Hoekema (Ondernemer en coach in verander-management) gaat in gesprek met Sjors Deken (Van der Bel en Grondstoffenbank Agriport), Wesly Verhaert (Van Wijnen Heerhugowaard), Michiel van Baarsen (Woonstichting Kennemer Wonen), Merel Stolker (C-creators) en Chandar van der Zande (Metabolic).

Barbara-van-Leyen

Textiel: Repareer de klantrelatie!

Maandag 7 februari 16:00 uur

Franck Kuiper (Provincie Noord-Holland) gaat het gesprek aan met Barbara van Leyen (Tally-ho), Noor Figdor (CIRCO Hub Noord-Holland en Feelou), Liseth van der Lee (Serendipity Vintage) en Danique Gunning (MUD jeans). Welke manieren gebruiken deze ondernemers om hun milieu-impact te verminderen? Hoe kijken zij vooruit en hoe zetten zij circulair ondernemen in om de klantrelatie te versterken? Samen gaan ze in gesprek over de kansen en nieuwe verdienmodellen die circulair ondernemen met zich mee brengt.

Deze livestreams worden u kosteloos aangeboden door gemeente Alkmaar, de BUCH gemeenten, gemeente Hollands Kroon en Circulair Westfriesland.

niets missen?

De programmering wordt constant verder aangevuld met livestreams over allerlei relevante onderwerpen. Wil je wekelijks de programmering per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

over nhnext

Ondernemingen hebben nu – en voorlopig – te maken met een nieuwe realiteit waarbinnen zij moeten opereren. De continuïteit van een bedrijf, vereniging of stichting hangt meer dan ooit af van het adaptief vermogen van de organisatie. De toegang tot relevante, actuele en inspirerende informatie is daarbij cruciaal. Vanuit die gedachte is het regionaal inspiratieplatform NHNEXT ontstaan. NHNEXT is een initiatief van Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord in samenwerking met regionale kennispartners. Wil je aansluiten als partner en ondernemers inspireren met jouw kennis of succesverhaal? Stuur dan een mail naar mail@nhnext.nl.

X