inspireert. live.

Week van de circulaire economie

maandag 1 februari t/m vrijdag 5 februari

In de landelijke Week van de Circulaire Economie (1 t/m 5 februari) organiseert regio Westfriesland en gemeente Alkmaar een serie informerende en inspirerende livestreams over circulair ondernemen. Ondernemers en experts gaan in deze livestreams met elkaar in gesprek. Ondernemers vertellen welke circulaire stappen zij hebben gezet en hoe zij die rendabel maken. Want de circulaire economie is niet alleen noodzakelijk vanuit milieuoogpunt, het biedt ook kansen. Kortom, ben je benieuwd wat circulair denken en doen voor jouw bedrijf kan betekenen en wil je mee gaan draaien in de circulaire economie? Kijk dan naar en chat mee in de livestreams.

Ronald Balvers

Ondernemers produceren circulair energie: Een business case die werkt!

Maandag 1 februari - 12.00 uur

Aangeboden door gemeente Alkmaar & partners

Het Energy Innovation Park in Alkmaar biedt bedrijven uit de energiebranche de ruimte om te groeien in een omgeving met nationale en internationale spelers uit de energiebranche. Het biedt een ‘state-of-the-art’ infrastructuur dat onderdeel is van de gasrotonde in Noordwest-Europa. Tijdens deze NHNEXT uitzending schuiven verschillende ondernemers aan die gebruik maken van het Energy Innovation Park.

Karin Veen 2

Duurzaam groeien: Tips & tools voor circulair ondernemen.

Maandag 1 februari - 14.00 uur

Aangeboden door Duurzaam Ondernemend Westfriesland

Wat Runnersworld Hoorn en de André Hoeve met elkaar gemeen hebben? Circulair ondernemen. Rabobank en provincie Noord-Holland hebben een mooi aanbod voor ondernemers die ook circulaire stappen willen zetten met een circulair verdienmodel. Karin Veen, Directeur Bedrijven Rabobank West-Friesland, zal hier meer over vertellen tijdens de livestream.

Ted Vaalburg

Circulair boert goed!

dinsdag 2 februari - 12.00 uur

Aangeboden door gemeente Alkmaar & partners

Op de tweede dag van de Week van de Circulaire Economie gaan we het hebben over het thema Agri & Food. Aan tafel schuiven vandaag inspirerende veehouders en akkerbouwers aan. Lars Kregel en Sjoerd van der Helm zijn allebei veehouders op hun klimaatneutrale boerderij ’t Koehotel in Zuidschermer. Ze houden zich bezig met vruchtbare kringloop en leggen de focus op duurzaamheid.

Nanda Pleging

Masterclass Circulair Inkopen: Inkoopinzichten van insiders

woensdag 3 februari - 12.00 uur

Aangeboden door gemeente Alkmaar & partners

Tijdens deze livestream worden deelnemers meegenomen in de veelbelovende, maar ook complexe wereld van circulair inkopen. Door inzichten vanuit aanbestedingsexperts met jarenlange ervaring die de belangrijkste uitgangspunten en tips voor jullie opsommen. 

large-Els Lenting 2

Circulair Textiel: Ondernemers pak je kans in deze keten!

Woensdag 3 februari - 14.00 uur

Aangeboden door gemeente Alkmaar & partners

Binnen de circulaire economie is de textielindustrie een grote uitdaging. Op dit moment wordt slechts 1% van alle textiel gerecycled, de rest wordt verbrand. Dit zijn getallen waar onze tafelgasten niet blij van worden.

arthur2

Circulair geld verdienen, deze ondernemers doen het!

donderdag 4 februari - 12.00 uur

Aangeboden door gemeente Alkmaar & partners

In de Week van de Circulaire Economie komt NHNEXT elke dag met een livestream over een onderwerp dat hiermee te maken heeft. Op donderdag 4 februari om 12:00 uur gaan we het hebben over de financiering van circulair ondernemen. Arthur Tolsma treedt op als gespreksleider en gaat in gesprek met Megaidi Pinas, die met haar bedrijf Borrow a Brand de eerste stappen heeft gezet naar een circulaire business case. Hoe pakt zij circulair ondernemerschap aan?

Kees de Groot

Circulair Renoveren & Ontwikkelen: Het pionieren voorbij

vrijdag 5 februari - 12.00 uur

Aangeboden door gemeente Alkmaar & partners

Circulair bouwen is bouwen met materialen en producten die zo hoogwaardig mogelijk gebruikt en hergebruikt worden. Oftewel zo lang mogelijk in tijd, met een zo minimaal mogelijke uitstoot van schadelijke stoffen. 

De Week van de Circulaire Economie is een initiatief van Alkmaar, Duurzaam Ondernemend West-Friesland en Omgevingsdienst NHN. De livestreams zijn mogelijk gemaakt door gemeenten Alkmaar, Koggenland, Opmeer, Medemblik, Hoorn en partners Ondernemend Alkmaar, LTO Noord afd. Land van Leeghwater, Terra Technica, Hogeschool Inholland, West-Friese Bedrijven Groep, Rabobank West-Friesland, Ontwikkelingsbedrijf NHN en Omgevingsdienst NHN.

niets missen?

De komende tijd zullen we de programmering aanvullen met dagelijkse livestreams over uiteenlopende onderwerpen. Wil je wekelijks de programmering per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

over nhnext

Ondernemingen hebben nu – en voorlopig – te maken met een nieuwe realiteit waarbinnen zij moeten opereren. De continuïteit van een bedrijf, vereniging of stichting hangt meer dan ooit af van het adaptief vermogen van de organisatie. De toegang tot relevante, actuele en inspirerende informatie is daarbij cruciaal. Vanuit die gedachte is het regionaal inspiratieplatform NHNEXT ontstaan. NHNEXT is een initiatief van Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord in samenwerking met regionale kennispartners. Wil je aansluiten als partner en ondernemers inspireren met jouw kennis of succesverhaal? Stuur dan een mail naar mail@nhnext.nl.

X